Problémy s rýchlym chudnutím

  1. Vyplavovanie tukových látok do obehu, ktoré telo nedokáže spracovať pre nedostatok karnitínu a nedostatok pohybu pričom sa daný tuk ukladá v cievach a pečeni. Tuk môže spôsobiť ketocidózu (tvorba istých škodlivých látok v krvi z aminokyselín a mastných kyselín, danej osobe cítiť zápach z úst ako po odlakovači či acetóne) a embóliu (upchatie cievy).
  2. Vyplavovanie cholesterolu uloženého v tukových bunkách a keďže z cholesterolu sa tvorí žlč a následne sa ukladá do žlčníka a je jej stále viac a viac lenže žlčník ho nevylučuje (žlč sa vylučuje na spracovanie zjedených tukov) pretože daná osoba nekonzumuje ani tuk bo drží diétu či hladuje tak sa tam zahusťuje takým spôsobom že sa zbavuje vody a napokon vzniknú žlčníkové kamene. Môžete to vidieť u väčšiny žien čo neustále držia diéty, stále o tom hovoria ako chudnú a ako sa im nedarí no a nasledujúca téma je vždy: …ale keď mňa tak strašne bolí žlčník.
  3. Nadmerná záťaž obličiek, to sa dá sledovať tým že daná osoba chodí v noci stále na WC, alebo pociťuje tlak vzadu na krížoch, hlavne v noci.
  4. Uvoľňovanie polychlórovaných byfenylov, to sú toxické látky ktoré sa nám dostali do tela a následne sa uložili v tuku, všetci ich máme, sú to produkty nášho priemyslu… skrátka pri chudnutí sa uvoľňujú znova do krvi, lenže tento krát vo väčšom množstve a títo ľudia sú z toho podráždený a mierne otrávený.
  5. Vznik porúch spánku či štítnej žľazy, ktorá má na starosti celkový metabolizmus človeka, inými slovami sa spomalí a spaľujeme menej energie.
  6. Pri rýchlom chudnutí enzým lipoproteín-lipáza prenáša tuk z krvi do tukových buniek a nedovolí ho premeniť na energiu, je to ako by ste chceli odniesť kopu štrku tak, že by ste prehadzovali kopu z jednej strany na druhú. Na energiu sa využíva bielkovina a tak sa odbúrava svalová hmota a chudnutie je ešte pomalšie, neskôr nastúpi známy jojo efekt. O to je to horšie keď daná osoba necvičí.
  7. Pokožka sa nestíha prispôsobiť novému tvaru tela a tak ovísa, niekedy je potrebný zásah chirurga.

    Kľúčom je jesť potraviny s nízkym glykemickým indexom (ryža, zemiaky…) a hlavne nehladovať, pretože hladovanie je najväčšia dietetická chyba. Inak sa telo začne brániť a nikam to nepovedie. Nakoniec si treba tento životný štýl aj udržať a to hladný/á nedokáže.

    Pár pomocníkov ktorí nám pomôžu pri chudnutí:

    pseudoefedrín – spúšťa celý sled udalostí na bunkovej úrovni, kde podporuje odbúravanie tukov, jeho syntetická forma je zakázaná, často krát sa používala v kombinácii s kofeínom a aspomirínom pod názvom EKA a je to jeden z najúčinnejších spaľovačov, avšak bolo tu riziko infarktu pri užití nadmerných dávok efedrínu, dnes je už syntetický efedrín ťažko zohnať aj na čiernom trhu, pretože v minulosti sa používal hlavne pri chudnutí, no neskôr sa z neho začali miešať drogy a stal sa látkou za ktorej držanie by šiel človek do väzenia
    kofeín – zrýchľuje metabolizmus
    aspirin – zabraňuje zápalovým procesom a podporuje účinok efedrínu, nie pre tých čo majú zvýšenú krvácavosť z tráviaceho traktu, alebo trpia žalúdočnými vredmi, v doplnkoch sa nahrádza výťažkom bielej vŕby
    HCA – výťažok z Garcínie Cambogie, zabraňuje tvorbe tukov z cukrov
    chróm – ovplyvňuje metabolizmus tukov a produkciu inzulínu
    Tribulus terrestris – podporuje tvorbu androgénnych hormónov (mužských), vhodný hlavne pre mužov
    AMK – aminokyseliny na ochranu svalovej hmoty

    Pokiaľ máte kvalitný spalovač tukov, tak sa v ňom nachádza väčšina spomínaných látok, vybral som tie najúčinnejšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *