Prečo je večera dôležitá?

mixer mKonečne sme sa dostali k večery, respektíve k posledným dvom jedlám dňa. Celý deň ste prijímali veľa sacharidov a k tomu aj nejaké tuky, no smerom k večeru treba sacharidy a hlavne tuky znižovať, pretože ich už nemáte kedy ,,spáliť´´, sacharidy a hlavne tuky sa ukladajú do zásoby vo forme podkožného tuku. Naopak bielkoviny je nutné pridávať, aby Vaše telo malo z čoho regenerovať tkanivá, čiže aj svaly, zároveň sa bielkoviny najlepšie vstrebávajú v noci. Existuje výnimka a to vtedy ak trénujete večer, vtedy máte metabolizmus zrýchlený a tak si môžete dovoliť viacej sacharidov aj na noc.

Takže na večeru odporúčam hovädzie, kuracie, morčacie či iné mäso, ktoré neobsahuje veľa tuku, tiež je vynikajúca aj ryba ako tuniak či losos, alebo aliašská treska, najlepšie s nejakou zeleninou. No ale keďže nie vždy je k dispozícii takáto strava, odporúčam na noc, hlavne pre tých čo sú od prírody chudší, tvaroh + mlieko + jogurt, rozmixujte to a máte rýchlu stravu na noc.

Tvaroh obsahuje bielkovinu kazeín a tá sa pomaly rozkladá, to znamená že budete mať bielkoviny pre svaly po celú noc. Ak máte chuť pred spaním radšej na nejaký proteínový nápoj, odporúčam taký čo je robený špeciálne pred spaním, pretože inak by Vás uprostred noci mohol prebudiť hlad, keďže srvátkové – rýchlovstrebatelné proteíny aj rýchlo strávite.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *