Čo by ste mali jesť

morcacie s oblohou mPýtate sa čo by ste mali jesť a kedy? Ak sa vám nedarí naberať svalovú hmotu, mali by ste. V nasledujúcom článku vám popíšem ako zostaviť jednotlivé chody dňa.

Často sa stretávam s formou jedálnička typu: na raňajky keksík, potom obed a večer nejaké ovocie, alebo rožok s maslom niekedy ráno, na obed rezance, alebo ráno káva, na obed kura s ryžou, potom chleba a večer už nejem, aby som nepribrala…

Príkladov je veľa, no prvé čo by ste mali zmeniť, pokiaľ ste už tak nespravili, je že by ste mali jesť aspoň 5 – 6 krát denne v malých dávkach. V nich by ste mali pokryť vašu energetickú a nutričnú potrebu organizmu. Ak tak neurobíte Vaše telo sa začne brániť proti tomuto nepriaznivému stavu a vám sa to vypomstí stratou energie a neforemným telom, spomalí sa Vám metabolizmus a energia sa začne ukladať na horšie časy.

Sme nastavený na dobu keď sme ešte lovili mamuty a nie na pláž s občerstvením, kde si môžete zobrať jedlo kedy len chcete, preto kedysi bola táto úspora energie genetickou výhodou, no dnes nám spôsobuje skôr problémy.

Čiže keď energiu vyjadríme v percentách malo by to vyzerať asi takto:
· Raňajky 18%
· Desiata 15%
· Obed 35%
· Olovrant 10%
· Večera 22%

Pokiaľ vám to robí ťažkosti, pokojne vložte potrebnú energiu do 6-tich či 7-ich jedál. Niektoré chody dňa nahraďte proteínovým prípravkom.

Ak už len zmeníte počet jedál denne, tak výsledky nenechajú na seba dlho čakať či už v objemovke, alebo v rysovačke i keď viem, že pokiaľ ste jedli len 2x denne, tak to bude zo začiatku ťažké, no ak chcete dosiahnuť nejaké výsledky niekde treba začať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *