Princíp sekvencií (peripheral heart action)

cieľ: vytrvalosť, odbúravanie tuku

Tento tréning je zameraný na obvodovú činnosť srdca a sústreďuje sa hlavne na celkovú kondíciu cvičenca. Nie je zameraná na rozvoj svalov, ale skôr na ich vyrysovanie.

Tréning je zostavený tak, že sa za sebou radia partie ktoré sú od seba odľahlé (prsia – nohy) a tak srdce pumpuje krv dookola po obvodových svalových skupinách. Je to striedanie horných a dolných partií.

Počet cvikov v sekvencii je 5-6, výnimočne aj viacej, počet opakovaní 8-15, po odcvičení týchto cvikov si môžete dať prestávku dlhú 30 sekúnd až 1 minútu, to je jedna sekvencia, alebo séria. Aby ste dôkladne precvičili všetky svalové skupiny je potrebné radiť viac druhov sekvencií z rôznych druhov cvikov.

Najprv odcvičte jednu sekvenciu z tréningu A, v tomto prípade sú to 4 cviky, nasleduje prestávka dlhá 30 sekúnd až jednu minútu, potom znova sekvenciu z tréningu A. Spolu odcvičíte 3 sekvencie tréningu A, medzi ktorými máte prestávky, potom nasledujú 3 sekvencie z tréningu B.

tréning A

tlaky s jednoručkami na prsia (alebo bench press)
výpady s veľkou činkou
príťahy s veľkou činkou k brade
mŕtvy ťah s jednoručkami (alebo iný cvik na chrbát)
tréning B

drepy s veľkou činkou alebo jednoručkami
bicepsové zdvihy s veľkou činkou alebo kladivové zdvihy
skracovačky na šikmej lavičke
tricepsové kľuky

Môžete si urobiť množstvo pestrých variácií, len zachovajte striedanie hornej a dolnej časti tela. Tento tréning robte po dobu 1-2 mesiace, 3x týždenne a zo správnou výživou môžete zhodiť značnú časť tuku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *